Jaime Alguersuari werd in de winter door Toro Rosso op straat gezet. Sindsdien volgt de Spanjaard de Formule 1 nog als radioverslaggever. Hij verwacht echter dat hij dat volgend jaar niet meer doet.

De coureur uit Barcelona denkt dat hij volgend jaar weer op het hoogste niveau racet. Hij wil daarom fit blijven, en is daarom de komende drie wedstrijden geen radioverslaggever bij de BBC. “Ik geniet er erg van, maar de komende drie races ben ik niet van de partij”, schrijft hij op de website van de Britse publieke omroep.

“Dat stond al een tijdje in mijn agenda. Ik vind het belangrijker dat ik fit ben voor komend seizoen. Ik moet blijven trainen want ik ga ervan uit dat ik volgend jaar weer Formule 1 rijd. Ook test ik over twee weken voor Pirelli nieuwe banden op Paul Ricard in Frankrijk.”

“We hakken daar de knoop door welke regenbanden volgend jaar worden gebruikt. Buiten het testen om wil ik zelf ook blijven trainen. Tijdens de laatste twee races geef ik weer commentaar”, zegt Alguersuari over de races in de Verenigde Staten en Brazilië.