Fernando Alonso stelt dat het mogelijk is om in ieder geval één auto naar Q3 te tillen morgen. Jenson Button hoopt er op zijn minst bij in de buurt te komen.

Fernando Alonso, de Spanjaard die in beide sessies zijn meerdere moest erkennen in zijn teamgenoot, denkt dat Q3 haalbaar is op zaterdag. Of toch in ieder geval voor één auto. Vals optimisme? Alonso denkt van niet: “Onze resultaten op vrijdag maken ons soms wat overenthousiast, daar ben ik me van bewust. Maar de auto voelde echt goed vandaag.”

“We zijn er echter nog niet voor de volle honderd procent. Er zit nog wat meer in de McLaren, dus laten we kijken of we ons daarmee morgen bij de beste tien kunnen scharen.”

Button
Ook Button weet dat een goede vrijdag niet automatisch ook een goed verder verloopt van het weekend garandeert: “We zijn vaker snel geweest op de vrijdag, maar tijdens de race zijn we genoodzaakt een beetje brandstof te sparen. Hopelijk kunnen we morgen echter in de buurt komen van de top tien, waarna we op zondag van daaruit wat punten kunnen scoren.”

Q3 klinkt aanlokkelijk, maar het heeft ook nadelen, weet Button: “Dan zit je vast aan een aangewezen setje banden voor de eerste stint. Daar staat tegenover dat je je op kunt trekken aan de snelle mannen en dat de slijtage van de banden op dit circuit niet zo’n grote rol speelt. Ik verwacht dan ook dat de meesten voor een eenstopper gaan. Het wordt interessant!”