Fernando Alonso haalde in Monaco voor de tweede keer op rij het laatste kwalificatiedeel. Toch ontbreekt het de McLaren-coureur nog aan vertrouwen in zijn bolide.

“Ons voornaamste doel was vandaag om Q3 te halen”, zegt Alonso, die de tiende tijd reed maar de race door de gridstraf van Kimi Räikkönen als negende start. “Maar ik heb nog niet echt vertrouwen in mijn auto. Het voelde gewoon niet perfect, en daardoor kon ik de bochten niet vol aanvallen.”

McLaren had vooraf hoog ingezet voor het Grand Prix-weekend in Monaco, maar Alonso tempert de verwachtingen nu. “We waren wat te optimistisch, maar laten we kijken wat er morgen gebeurt. We hebben regen, sneeuw of wat dan ook nodig om de race wat actie te geven. Het zou geweldig om straks met een goede puntenfinish naar huis te gaan.”

Hopen op regen
Voor de coureur in de andere McLaren, Jenson Button, zat de kwalificatie er na het tweede deel al op. Hij kwalificeerde zijn MP4-31 op de dertiende positie. In zijn vliegende ronde blokkeerde de wereldkampioen van 2009 zijn linker voorband. “Daarna was ik alle grip aan de voorkant kwijt”, zegt Button.

In de race moet Button het hebben van een regenbui, verwacht hij. “In de eerste bocht gebeurt er meestal nog wel wat in Monaco. Daarna kan je alleen maar achter je voorganger aanrijden.” In de havenchicane kan je nog wel eens wat proberen, zegt Button, maar door de Honda-motor zit dat er voor hem niet in. “Op dat punt zitten we al te ver achter de auto voor ons.”