Nadat hij het raceweekend in Bahrein langs de zijlijn moest toekijken, mocht Fernando Alonso vandaag in China weer in zijn eigen auto kruipen. En na een laatste check na de eerste training, kreeg hij ook het groene licht voor de rest van het weekend.

“Ik heb het erg gemist om in deze auto te rijden de afgelopen 26 dagen”, vertelt Alonso. “Het voelde goed aan. Ik heb nog wel wat pijn omdat de rib nog niet volledig is genezen, maar dat is normaal. De pijn is in ieder geval te verdragen.”

“De focus lag vandaag op de banden”, zegt Alonso, die de twaalfde en elfde tijd noteerde. “Voor morgen is regen voorspeld, dus het is goed mogelijk dat dit onze enige kans was om de droogweerbanden te testen. Ik ben tevreden met de resultaten. De balans is echter nog niet optimaal, ik mis nog wat tractie en grip aan de achterkant.”

Jenson Button reed ’s ochtends naar de achtste plaats en eindigde in de tweede training als twaalfde. “Net als iedereen worstelde ik met de slijtage en oververhitting van de banden. De minimum bandenspanning is erg hoog, dus dat maakt het lastig.”

“Er is nog ruimte voor verbetering wat betreft de afstelling, maar ik denk dat we competitiever zijn dan het er nu uitziet”, vervolgt Button. “Regen zou wat mij betreft welkom zijn voor de kwalificatie, maar ook als het droog blijft, denk ik dat de toptien binnen bereik komt.”