Fernando Alonso sluit niet uit dat hij en McLaren dit jaar nog een podiumplaats pakken, als het team zich blijft verbeteren en het wat geluk heeft.

Alonso scoorde afgelopen zondag zijn eerste punten van het seizoen, met een zesde plaats in Sotsji. In het radioprogramma Tiempo de Juego van het Spaanse Cope Cadena vertelt hij in de eerste plaats dat het belangrijk is deze ‘in perspectief te zien’. “Want als de race normaal was verlopen, waren we waarschijnlijk tiende geworden.”

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Sunday 1 May 2016 - Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31 on the grid.

Met zijn zesde plek in Sotsji scoorde Alonso in één keer acht punten.

Ondanks dat denkt Alonso dat McLaren in de lift zit, terwijl het team tijdens het volgende Grand Prix-weekend, bij zijn thuisrace in Spanje, met een grootscheepse update komt. “Er komen heel veel nieuwe aerodynamische componenten aan voor het chassis. In Barcelona hebben we praktisch een compleet nieuwe auto”, zegt hij zelfs.

Dit alles moet helpen om van de MP4-31 ‘het beste chassis op de grid te maken’ en McLaren komt daar ‘steeds dichter bij’ vertelt Alonso. Het is ook belangrijk dat McLaren flink aan het chassis werkt, want voor de Honda-motor ‘komt er de komende races niks nieuws’, meldt de tweevoudig wereldkampioen.

Aangezien de komende twee races, in Barcelona en Monaco, op circuits zijn waar vermogen minder belangrijk is, verwacht Alonso dat McLaren met enkel chassisupdates toch goed voor de dag kan komen. “Tot we meer motorvermogen hebben, is het belangrijk in ieder geval in de bochten zo sterk mogelijk te zijn”, benadrukt Alonso.

Met later dit jaar nog wel motorupdates, verder werk aan het chassis én wat geluk, denkt Alonso dat het niet onmogelijk is McLarens eerste podiumplek sinds maart 2014 te scoren. “Als we ons verder verbeteren en nog zo’n race als in Rusland meemaken, waarom zouden we dan niet eens tweede of derde kunnen worden?”, aldus Alonso.