Fernando Alonso wil tijdens de laatste vijf Grands Prix van 2011 bewijzen dat Ferrari nog altijd een woordje kan meespreken en zich met de strijd aan de kop van het veld kan bemoeien.

Alonso heeft geconstateerd dat Ferrari er na de zomerstop niet in is geslaagd dichter bij de concurrentie te komen, maar de Spanjaard is toch tevreden over het werk dat het team geleverd heeft: “Als je alles geeft wat je hebt, kun je namelijk niet ontevreden zijn”, verklaart hij tegenover Motorsport-Total.

“Natuurlijk hadden we op meer gehoopt en we waren er ook zeker van dat we na de zomerstop vooruitgang zouden maken, maar dat is nu eenmaal niet gebeurd”, vervolgt hij. “Desondanks heb ik echter veel vertrouwen in het werk dat we doen en ik reken er dan ook op dat we ons de komende races gewoon weer in de strijd aan de kop van het veld kunnen mengen.”

“Het wordt waarschijnlijk wel moeilijk om dat te doen, maar ik heb het gevoel dat we als team onze waarde willen bewijzen en terug willen slaan”, blijft hij realistisch en hoopvol tegelijk.

Alonso benadrukt verder dat het juist die strijdvaardige houding is die hem er eerder in het jaar over de streep heeft getrokken om langer bij Ferrari te blijven: “Ik ben namelijk overtuigd van de kwaliteit en toewijding van de mensen binnen het team en van het potentieel dat we hebben. Als ik dat niet zou zijn, zou ik echt niet tot en met 2016 hebben bijgetekend.”

Ook Alonso’s teamgenoot Felipe Massa hoopt op een sterk slotakkoord. “Ik wil dit moeilijke jaar op een goede manier afsluiten en me ook gelijk alvast voorbereiden op 2012.”