De man die meerdere operaties uitvoerde aan de arm van Robert Kubica, dokter Igor Rossello, heeft twijfels of de Pool ooit achter het stuur van een F1-auto terug zal kunnen keren.

Robert Kubica werkt nog altijd hard om een rentree in de Formule 1 mogelijk te maken. De voormalig Sauber en Renault-coureur werd onlangs zelfs al in verband gebracht met een rol als testrijder van Pirelli. Inmiddels heeft Kubica ook alweer zijn eerste autoraces achter de rug. Zo deed hij met wisselend succes mee aan verschillende rally’s.

Dokter Igor Roselli heeft aan het Poolse Super Express verklaard dat daar het probleem ook niet ligt: “Een rally auto biedt een coureur meer ruimte om met zijn armen te bewegen dan een Formule 1-wagen. Daarom kan Robert ook zonder de volledige functie van zijn rechterarm een rallywagen besturen. In een Formule 1-auto is die ruimte er gewoon niet.”

“Het is echter zeker dat de arm van Robert nooit meer voor honderd procent zal herstellen, zelfs niet met een lange en goede revalidatie. Op dit moment is het dan ook moeilijk te voorspellen of hij ooit weer een Formule 1-race zal rijden”, aldus Rossello.

Foto: Robert Kubica in actie tijdens de rally San Martino di Castrozza.