Formule 2-kampioen Luciano Bachetta testte gisteren voor Williams een auto uit 2011. Op het circuit van Silverstone reed hij meer dan de benodigde driehonderd kilometer om in aanmerking te komen voor een superlicentie.

Williams laat een F2-kampioen altijd een ‘serieuze’ Formule 1-test doen. De formatie uit Grove ontwierp voor de FIA de nieuwe Formule 2-wagen en een serieuze F1-test zit bij de hoofdprijs inbegrepen. Vorige kampioenen mochten tijdens de talententests in actie komen, maar die had Valtteri Bottas al voor het team afgewerkt.

Bachetta reed, vanwege het testverbod, daarom zijn test in een oude auto. Daar zat de Engelsman niet mee. “Het ging erg goed. Ik heb in de regen en onder droge omstandigheden gereden. Dat is de ideale manier om te leren hoe een auto werkt en zich aanpast”, aldus Bachetta. “Het is al een ervaring op zich om bij een team als Williams betrokken te zijn. Ik heb enorm veel geleerd.”

“Het is nu allemaal aan het bezinken. Ik besef nu nog niet hoe gaaf dit was. De auto rijdt heerlijk. Beter dan welke andere dan ook. Ik wil snel weer aan de F1 proeven”, besluit Bachetta, die nog complimenten ontving van Frank Williams.

“Ik wil hem feliciteren met het winnen van de titel. Het was erg bijzonder dat hij de eerste vier races van het jaar won. Hij heeft ongetwijfeld veel geleerd van deze test en dat is goed voor zijn veelbelovende carrière.”