Vitaly Petrov heeft zichzelf geen dienst bewezen door aan het begin van de kwalificatie van de baan te spinnen. De Rus verkeek zich op de spekgladde kerbstones.

De baan was droog aan het begin van de kwalificatie, maar naast de baan en op de kerbstones was het nog verraderlijk glad. Dat ondervond Petrov in zijn ronde uit de pitstraat. De Renault-coureur nam de kerbs iets te gretig en ging in de rondte.

Over het natte gras gleed hij nog verder naar beneden tot hij tegen de vangrail tot stilstand kwam. Hoewel de schade meeviel en hij de motor aan de praat hield, wist hij zich niet meer uit zijn benarde positie te bevrijden.  

“Ik kon niet meer wegkomen, dus dat was het eind van mijn sessie”, aldus een hevig teleurgestelde Petrov. “Het ging juist erg goed dit weekend. Ik mikte op een plaats in de toptien. Ik moet positief blijven en me richten op morgen.”

De Rus houdt zich daarbij vast aan de F-duct, waarmee Renault dit weekend voor het eerst rijdt. “Die doet het heel goed. We zijn snel op de rechte stukken, dus dat biedt kansen om in te halen. Bovendien is het weer onvoorspelbaar. Als het gaat regenen, is alles mogelijk.”