Tot tweemaal toe liep Felipe Massa vanmorgen een lekke band op. De eerste klapband leidde tot een spin op hoge snelheid. Nader onderzoek wees uit dat het probleem werd veroorzaakt doordat de velgen in contact kwamen met de remluchthapper.

Na het tweede incident hield Williams beide coureurs binnen om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Nadat een oplossing was gevonden, konden Massa en Valtteri Bottas in de tweede training weer de baan op.

“Het was zeker geen gemakkelijke dag”, zegt Massa. “We hadden vanmorgen een groot probleem, maar ik weet zeker dat dat nu volledig is opgelost. We hebben wel veel tijd verloren en daarom moeten we morgen vol aan de bak om competitief te zijn.”

Massa had in de ochtendtraining geen tijd genoteerd en kwam in de tweede sessie niet verder dan de veertiende plaats. Bottas was dertiende in de eerste training en haalde in het tweede bedrijf net de toptien.

“Een moeizaam begin van de dag met de problemen in de eerste training, maar het team heeft goed werk verricht door het tussen de trainingen door op te lossen”, aldus Bottas. “De lange runs voelden vanmiddag goed aan. Morgen zal pas echt blijken hoe snel we zijn, maar ik denk dat het met hard werk nog een goed weekend kan worden.