De sprintrace was voor Giedo van der Garde snel voorbij. De Nederlander kende een superstart, maar werd nog voor de eerste bocht door Jules Bianchi van de baan gedrukt.

Van der Garde vertrok als zevende, maar had op het rechte stuk al drie man te pakken. Hij had zicht op de derde plek op het moment dat Bianchi hem een beuk verkoopt. Kort daarop wijkt de Fransman opnieuw van zijn lijn, waarbij hij Van der Garde in de muur drukt en diens race voorbij is.

 

Dat de Nederlander na afloop baalt is begrijpelijk. Hij had immers uitzicht op het podium. “Dit is ongelooflijk balen. Het kan toch niet dat Bianchi dit ongestraft kan doen? Hij wijkt twee keer van zijn lijn af en beukt me gewoon in de muur.” 

 

Doordat er tijdens de sprintrace aanzienlijk minder punten worden verdeeld, is de schade voor de Nederlander beperkt gebleven. Hij gaat nog steeds aan de leiding van het kampioenschap, maar deelt die plek met Sam Bird.

 

Barwa Addax heeft besloten geen protest in te dienen tegen Jules Bianchi. De teammanager verklaarde zojuist tegenover Formule1.nl dat de stewards het ongeluk zeker gaan bestuderen, met als gevolg dat Bianchi mogelijk voor de race volgende week in Monaco bestraft wordt.