Felipe Massa staat aan de vooravond van een bijzonder raceweekend: de Braziliaanse Grands Prix is niet alleen zijn thuisrace, maar wordt ook zijn honderdste wedstrijd in dienst van Ferrari.

“Ik ben al tien jaar in de Formule 1 actief en ga nu ook mijn honderste race voor Ferrari rijden, dus het valt allemaal mooi samen tijdens een evenement wat toch al bijzonder voor mij is, mijn thuisrace in Brazilië”, blikt Massa vooruit op de race in zijn thuisland.

“Dit wordt echt een heel speciaal en emotioneel weekend voor me”, vervolgt de dertigjarige Braziliaan, die in totaal op 151 Grand Prix-starts staat dankzij zijn periodes bij Sauber en nog lang niet aan stoppen denkt: “Ik ben gelukkig nog jong en er zal ongetwijfeld nog veel voor mij volgen”, spreekt hij enthousiast.

Stilstaan bij zijn jubileum zal Massa in Brazilië vast wel doen, zeker aangezien hiijzelf aangeeft het bijzonder te vinden dat hij door zijn honderd races voor Ferrari bij een uniek clubje coureurs hoort die deze mijlpaal hebben bereikt, maar Massa is er ook zeer op gebrand dit jubileum verder op te leuken met een mooi resultaat: “Dat zou ik wel zo fijn vinden”, besluit hij als vanzelfsprekend.