Pastor Maldonado heeft een boete en een reprimande gekregen voor zijn rol in de aanrijding die hij met Sergio Pérez had. Kamui Kobayashi is daarnaast beboet voor het aanrijden van zijn monteurs.

De wedstrijdleiding heeft zojuist bekend gemaakt dat het Williams-coureur Maldonado als schuldige ziet voor de aanrijding die hij in ronde veertien van de Grand Prix van Engeland had met Pérez.

Als gevolg hiervan heeft de wedstrijdleiding besloten om Maldonado twee straffen op te leggen, al is geen één van die straffen een grid- of tijdstraf, het type straf waarvan coureurs doorgaans het meeste balen. Maldonado krijgt in dit geval namelijk een reprimande opgelegd en moet daarnaast een boete van € 10.000 betalen.

Pérez, het ‘slachtoffer’ van het incident waarvoor Maldonado dus als schuldige is aangewezen, liet eerder nog weten dat hij juist hoopte dat Maldonado een fikse straf zou krijgen omdat hij – in de ogen van de Mexicaan – ‘hardleers en gevaarlijk is en niets leert van een milde berisping zoals een tijdstraf’.

Behalve Maldonado moet ook Sauber-rijder Kobayashi dus een bijdrage leveren aan de boetepot van de FIA. Hij werd schuldig bevonden aan het uithalen van ‘onveilige acties in de pitstraat’ en heeft een boete van € 25.000 opgelegd gekregen.

Kobayashi zelf liet direct na de race overigens al weten dat het zijn eigen schuld was dat hij tegen drie van zijn monteurs was aangereden en bood daarvoor uitvoerig zijn excuses aan. De monteurs die hij heeft geraakt, zijn verder niet ernstig gewond. Hun letsel is beperkt gebleken tot enkele blauwe plekken, een gekneusde voet en een uit de kom geschoten duim.