Valtteri Bottas is een koele kikker, maar dat kan niet verhullen dat de Fin blij is na een sterke kwalificatie die hem de tweede startplek heeft opgeleverd.

Williams-coureur Bottas reed de derde tijd, maar door de gridstraf van Ferrari’s Sebastian Vettel brengt hem dat de tweede startplek. Bottas profiteert zo dus optimaal en rept tijdens de FIA-persconferentie over een goede sessie.

“Ik ben erg blij met hoe het ging”, vertelt de coureur die erin slaagde zich tussen Vettel en diens Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen te plaatsen, met een tijd die een tiende sneller was dan die van Räikkönen.

“Het was een goede kwalificatie, maar het gaat hier het hele weekend al lekker”, meldt Bottas. “Dit circuit ligt ons en we hebben wat nieuwe onderdelen gebracht, dus de auto voelt prima aan.”

“Het gaat er morgen natuurlijk pas echt om, maar dit is fijn”, erkent Bottas, die vorig jaar een podium in Sotsji misliep na een aanvaring met Räikkönen, die zondag schuin achter hem op de grid staat.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Friday 29 April 2016 - Felipe Massa (BRA) Williams FW38.

Massa’s vijfde tijd levert hem de vierde startplek op.

Massa
Bottas’ eigen teamgenoot Felipe Massa staat direct achter hem, op P4. “Mijn rondje was niet honderd procent, maar Valtteri reed wel een hele goede ronde”, prijst Massa zijn teamgenoot ten overstaan van F1i.com.

Massa weet dat hij en Bottas mazzel hebben dat Vettel een straf moet inlossen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton door pech niet kon meedoen aan Q3, maar zet toch in op een podiumklassering voor zondag.

“Vettel en Hamilton zullen sterk zijn in de race, dus wij moeten er alles aan doen om te zorgen dat wij ook goed presteren. Ik ga proberen het podium te halen. Het zou een geweldig resultaat zijn als dat lukt.”