Valtteri Bottas had tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de grootste moeite zijn banden goed op de juiste temperatuur te houden. Het zorgde ervoor dat zijn finishplaats tegenviel.

Bottas vertrok als zevende en kwam aan de finish als negende. “Ik had wel wat meer punten verwacht vandaag”, zegt de Williams-coureur. “Het grootste probleem was de banden op temperatuur krijgen, en ervoor zorgen dat ze lang genoeg mee gingen.” Dat probleem moet snel verholpen worden, weet Bottas. Volgende week in Silverstone zijn de omstandigheden voor de banden ongeveer hetzelfde.

“Ik denk niet dat onze auto slecht was dit weekend”, zegt Bottas. “We hadden simpelweg veel moeite met de banden. Het was een teleurstellende dag, maar het is belangrijk dat we er van leren en door gaan.”

Hete remmen
Felipe Massa ving de race aan vanuit de pitstraat, omdat hij zijn voorvleugel had verwisseld. Die was beschadigd geraakt in de kwalificatie. “De race ging voor mij best goed”, zegt de Braziliaan. “Vanaf de start knokte ik en won ik posities. Helaas kreeg ik een lekke band en moest ik de pits in.”

Het uitzicht op punten was Massa toen al verloren, maar het zou nog erger worden. Acht ronden voor de finish moest hij de strijd helemaal staken. “Ik was al de hele race op mijn remmen aan het letten”, legt hij uit. “Maar toen kwam ik achter Gutiérrez terecht en werden ze pas echt warm. Ik moest wel stoppen.”