Romain Grosjean moet de stress die hij ondervindt tijdens de starts achter zich laten. Dat stelt zijn teambaas Eric Boullier.

Romain Grosjean werd vanwege zijn startgedrag voor de Grand Prix van Italië geschorst, maar in Japan ging hij opnieuw de mist in toen hij Mark Webber achterstevoren tikte. In Korea reed de Fransman echter weer een probleemloze maar voorzichtige race.

Volgens Lotus-teambaas Eric Boullier is het nu zaak dat Grosjean weer op zijn gevoel gaat rijden, in plaats van met de rem erop: “Hij moet er een dikke streep onder zetten en het voor zichzelf achter zich laten.”

“Ondanks de druk reed Romain een hele degelijke race”, aldus Boullier. “Ik geloof echt dat hij nu weet hoe hij soortgelijke incidenten in de toekomst kan voorkomen. Op die basis moet hij voortborduren om in de laatste vier races maximaal te kunnen scoren.”

Grosjean zelf maakt er geen geheim van dat hij inderdaad veel druk voelde toen hij in Korea op de grid stond: “Het was voor mij een spannend moment. We hebben met het hele team naar mogelijke oplossingen gezocht en dat heeft zeker geholpen. Mijn teambaas heeft inderdaad gelijk als hij zegt dat ik het verleden nu achter me moet laten. Ik was zelf mijn grootste vijand.”