Bridgestone vreest dat coureurs niet voldoende sets intermediates tot hun beschikking hebben als de race in België onder natte omstandigheden wordt verreden.

Hirohide Hamashima heeft inmiddels zijn zorgen uitgesproken. Hamashima heeft de titel head of motorsport tyre development en is zeg maar de baas bij de Japanse bandenleverancier. Hij vreest voor een 'marginale situatie'.

Coureurs hebben dit seizoen slechts vier sets intermediates voor een compleet Grand Prix-weekend tot hun beschikking en dat blijkt dit keer in Spa-Francorchamps allemaal wat krap te zijn omdat de eerste set op vrijdag al is gebruikt.

Ook tijdens de kwalificatie deden de intermediates dienst onder verschillende auto's. Red Bull riep daarom Sebastian Vettel al op voorzichtig te zijn en indien nodig een setje te sparen. “Het verbaasde me dat iedereen in de tweede vrije training al op intermediates reed”, aldus Hasmashima.

“Ik begreep dat een setje na vijf tot tien ronden al aan vervanging toe is. Als dat in een race van 44 ronden gebeurt, kan het wel eens krap worden. Zeker omdat er dus al een setje intermediates is opgerookt.”

Hamashima beklemtoont dat vier sets intermediates normaal gesproken genoeg zijn, maar dat de regen van vrijdag verandering in de situatie brengt. “Of we het redden dit weekend? Ik weet het echt niet.”

Naast vier sets intermediates krijgen de coureurs ook drie sets regenbanden toegewezen voor alle sessies.