McLaren-coureur Jenson Button liet in Q2 tijdens zijn out lap Kimi Räikkönen passeren, maar kreeg daar later spijt van toen hij tijdens zijn eigen snelle rondje door de Fin werd opgehouden.

Räikkönen liep in Q2 qua timing voor op de rest en was al aan een snel rondje bezig terwijl Button zijn banden nog op temperatuur probeerde te krijgen. Button liet de snellere Räikkönen er dan ook langs, maar kwam de Lotus-rijder vervolgens tijdens zijn eigen snelle ronde weer tegen.

“Ik verloor anderhalve tiende doordat ik in bocht elf en twaalf – wat snelle bochten zijn waarin je dus veel tijd verliest – achter Kimi zat”, moppert Button ten overstaan van Sky Sports F1.

“Zonder dat tijdverlies had ik de toptien gehaald, dus ik ben hier niet gelukkig mee”, vertelt de Engelsman, die op de twaalfde plek bleef steken en morgen – zelfs met het plekje dat hij opschuift door de gridstraf van Mark Webber – van nét buiten de toptien moet beginnen.

Pérez
Sergio Pérez – vandaag een fractie sneller dan Button – haalde de toptien ook net niet op P11, maar mag daar door de straf van Webber wel vanuit vertrekken.

“Een beter resultaat zat er niet in”, stelt Pérez, die denkt een goede uitgangspositie te hebben om punten te pakken: “Gelukkig wel, want het is belangrijk dat we goed scoren.”

Om dat voor elkaar te krijgen heeft Pérez voor een afstelling gekozen ‘met een lange zevende versnelling’. “Dat moet ons in staat stellen om in te halen en er hopelijk een spannende race van te maken.”