Bandenleverancier Pirelli mag dan bij hoog en laag volhouden dat de Grand Prix van Zuid-Korea morgen met slechts een pitstop uitgereden kan worden, maar Jenson Button kan zich daar niets bij voorstellen.

 

De McLaren-coureur vertelde zaterdagmiddag in de paddock van het Korea International Circuit zich zorgen te maken over bandenslijtage. Geconfronteerd met de uitspraken van Pirelli-baas Paul Hembery trok Button zijn wenkbrauwen op.

“Heeft Pirelli echt gezegd dat we deze race met maar een pitstop kunnen uitrijden? Dat is wat mij betreft onmogelijk”, aldus Button. “Het zou mij enorm verbazen als er iemand is die dat gaat proberen. Ikzelf in elk geval niet. Ik hoop juist dat er veel verschillende strategiën zijn, want inhalen is hier knap lastig dus zullen we de winst in onze strategie moeten vinden.”

Jenson Button start morgen als elfde en mag dus zelf bepalen op welk bandentype hij van start gaat. Dit in tegenstelling tot de toptien, waarin ook zijn tegenoot Lewis Hamilton zich bevindt. Zij moeten de race starten op de banden waarmee ze in de kwalificatie gereden hebben. Dat zijn voor de eerste tien coureurs zonder uitzondering de supersoft Pirelli’s.