Nico Rosberg mag in Monaco dan wel de Grand Prix en op het oog een psychologische slag gewonnen hebben in zijn strijd met teamgenoot Lewis Hamilton, maar Hamilton wordt daar alleen maar sterker door, denkt McLaren-coureur Jenson Button.

Button – die Hamilton van 2010 tot en met 2012 als teamgenoot had bij McLaren – denkt dat zijn landgenoot alleen maar sterker wordt door het voor hem teleurstellende en frustrerende weekend in Monaco, waar Rosberg op controversiële wijze pole en vervolgens de zege pakte en de gemoederen hoog opliepen binnen het team van Mercedes.

Nu Rosberg en Hamilton ogenschijnlijk op voet van oorlog met elkaar staan, denkt Button dat Rosberg er goed aan doet te genieten van zijn succes zo lang het duurt en kan hij zich maar beter bergen voor de volgende race, in Canada: “Want Lewis zal daar meer vastberaden dan ooit aan de start verschijnen”, voorspelt Button in interview met The Guardian.

“Of Nico Lewis in Monaco bewust dupeerde, doet er niet toe, want Lewis is er van overtuigd dat het zo was en ik herinner me nog goed van onze tijd samen dat Lewis altijd keihard terugslaat als hij dergelijke zware en pijnlijke weekends heeft gehad.”

“Wanneer er bij McLaren spanningen tussen ons of tussen Lewis en het team waren en hij als gevolg daarvan een slechte race had, was hij er daarna altijd heel emotioneel en uitgesproken over, maar het volgende weekend veegde hij dan steevast de vloer met me aan.”

“Hij kwam altijd sterker terug na dat soort tegenslagen en de psychologische spelletjes die teamgenoten met elkaar spelen hebben geen effect op hem. Het klopt dat hij een emotioneel persoon is en dingen hem flink dwars kunnen zitten, maar hij is ook ontzettend veerkrachtig en – natuurlijk – een razendsnelle coureur.”

“Als hij na een slechte race twee weken later weer op het volgende circuit verschijnt, is hij doorgaans erg stil en rustig, om vervolgens ontketend te zijn op het circuit. In Canada zal dat straks niet anders zijn, zeker omdat het een baan is die hem goed bevalt. Ik denk dat hij daar onaantastbaar zal zijn.”