Jenson Button hoopt dat McLaren wat de betreft de strategie de plank heeft misgeslagen en dat ze daarom geen punten hebben gehaald. Het alternatief is namelijk dat de auto gewoon te traag was.

Jenson Button startte de race vanaf de twaalfde plek. Daar was hij gisteren nog content mee, want zo konden ze naar eigen zeggen de strategie naar eigen inzicht uitstippelen zonder vast te zitten aan een aangewezen setje banden. Een dag later is Button niks opgeschoten qua posities, en hoopt hij dat diezelfde strategie daar debet aan is.

“Ik hoop dat het een inschattingsfout was om voor de medium compound te gaan, want verder ging er niks mis”, verklaart Button. “Anders kunnen we niet anders dan concluderen dat we niet snel genoeg waren voor punten vandaag.”

Alonso
Voor teamgenoot Fernando Alonso was het wel duidelijk dat het gebrek aan basissnelheid het McLaren-duo buiten de top tien hield: “Het was niet eenvoudig voor ons op de baan. We hadden niet de snelheid om in de punten te geraken.”, aldus de als dertiende geklasseerde Spanjaard.

“We gingen voor een tweestopper in plaats van een driestopper, maar dat heeft ons niks gebracht. De safety car-periode pakte bovendien ook niet heel goed uit voor ons.”

Daarmee wil Alonso overigens niet zeggen dat als de strategie wél had gewerkt en de safety car wél in het voordeel was geweest van McLaren, ze dan wel hadden gescoord: “Daarvoor moet je de mensen voor je kunnen volgen. Daarvoor moeten we echter nog een halve seconde zien te vinden.”