Jenson Button kan zijn raceweekend na het bezoek aan het ziekenhuis in Mannheim gewoon voortzetten. Daar hebben de artsen een carbonfragment (‘of iets dergelijks’) uit zijn oog verwijderd.

Het ene moment zat Jenson Button nog in de auto, het volgende moment kwam het bericht naar buiten dat zijn tweede vrije training er vanwege een geïrriteerd oog op zat. Omdat in het medisch centrum op het circuit niet de voorzieningen aanwezig waren om het oog goed te onderzoeken, moest Button naar het nabijgelegen ziekenhuis in Mannheim.

En daar verwijderde de artsen iets uit het linkeroog van Button wat hij zelf omschrijft als ‘een stukje carbon of iets dergelijks’: “Het was in ieder geval meer dan een simpel vuiltje in mijn oog. Ik heb het al eens eerder meegemaakt. Toen was er een stukje carbon van de remmen in mijn oog terechtgekomen.”

Heel veel heeft Button er naar eigen zeggen niet mee verloren: “Nee, het team verlangde van mij tijdens die tweede vrije training zes ronden op de superzachte band en daar heb ik aan voldaan. Toen mijn oog heel erg zeer begon te doen, ben ik gestopt.”

Button noteerde in die tweede sessie dan ook een keurige achtste tijd, waarmee hij overwegend tevreden was: “Buiten het pijnlijke oog was het een prima sessie. De auto voelde in ieder geval niet verkeerd aan.”