Hoewel Heikki Kovalainen en zijn management volgens de Finse media met Ferrari, McLaren en Lotus in gesprek is, meldt diezelfde Fins pers dat een langer verblijf bij Caterham toch het meest waarschijnlijk is.

Volgens MTV3, niet te verwarren met muziekzender MTV, heeft het management van Kovalainen een uitnodiging van Ferrari gehad om ‘ergens tijdens de komende dagen’ naar Maranello te komen om met de directie van het team te spreken.

Kovalainen wordt verder ook aangevoerd als één van de mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij McLaren, mocht deze besluiten om naar Mercedes te vertrekken. Daarnaast zou de enkelvoudige Grand Prix-winnaar oriënterende gesprekken hebben gevoerd met Lotus, al moet daar niet teveel aan worden gehecht aangezien dat team verder wil gaan met Kimi Räikkönen en Romain Grosjean.

Ondanks alle geruchten aangaande zijn toekomst, is een langer verblijf bij Caterham echter de meest waarschijnlijke optie voor Kovalainen, zo bericht MTV3.

De deur naar Ferrari zou namelijk ‘langzaam aan het sluiten zijn’ nu de Scuderia’s huidige nummer twee Felipe Massa weer beter begint te presteren, terwijl Force India-coureur Nico Hülkenberg bovendien de voorkeur zou genieten als opvolger van Massa en volgens recente berichten zelfs al een voorcontract heeft getekend.

Bij McLaren is Kovalainen evenmin de enige coureur die op het lijstje met kandidaat-opvolgers staat, want ook Saubers Sergio Pérez en Force India’s Paul di Resta worden namelijk als mogelijke vervangers van Hamilton genoemd.

Kovalainen heeft dus wel mogelijkheden, maar geen garanties. Goed nieuws voor de Fin is dan ook dat hij in ieder geval zijn huidige werkgever Caterham nog achter de hand heeft. Het team van Tony Fernandes schijnt namelijk bezig te zijn om een nieuw contract op te stellen en zou dit Kovalainen binnen niet al te lange tijd willen voorleggen.

De manager van Kovalainen, Martin Anayi, wil tegenover MTV3 echter niet reageren op alle berichten aangaande de toekomst van Kovalainen. De coureur zelf heeft op zijn beurt al aangegeven al zijn opties open te houden.