Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov eindigden in Monza als veertiende en vijftiende. Ze bleven Marussia en HRT eenvoudig voor, maar reden zelf eigenlijk ook geen deuk in een pakje boter.

De Caterhams finishten namelijk een ronde achter Jérôme d’Ambrosio. “Het ging wel aardig. Beter dan vorige week in ieder geval”, zei Kovalainen na afloop. “Het was een zware middag. Vrijdag reed ik betere lange runs dan nu. Ik had minder grip.”

“We hebben nu een aantal weken de tijd om onze lessen van Spa en Monza te leren zodat we in Singapore weten wat we niet goed deden. Iedereen wil weer staan waar we horen”, besloot de Fin, die slechts één tiende voor Petrov eindigde.

“Mijn auto was vanmiddag prima. Ik kon mijn teamgenoot de hele middag onder druk zetten. Daar wil ik het team voor bedanken”, zei de Rus. “Mijn pitstops waren prima. In de slotfase reden wij achter Alonso aan en toen zat Heikki precies in de zone zodat hij DRS kon begrijpen. Wellicht dat ik ‘m anders nog kon inhalen.”

“We zijn in ieder geval een stuk beter sinds de race in België. Ik was gisteren jarig en dat heb ik toen met een diner gevierd met vrienden. Nu gaat het echte feest gevierd worden; in mijn ogen een goede manier om het Europese seizoen af te sluiten. Misschien moet ik voor elke race wel een hapje met m’n vrienden gaan eten als ik dan telkens zo goed race!”