Georg Seiler, bedrijfsleider van de Hockenheimring waar eind juli de Duitse GP wordt gereden, duimt de komende weken voor Max Verstappen.

Voor de race van komend weekeinde in Oostenrijk hoopt Seiler op een podiumplek voor Verstappen. “De mooiste uitslag? Vettel winnaar, Rosberg tweede en Max derde.” De reden laat zich raden: Seiler hoopt dat eventueel succes van Verstappen komende maand – de Engelse en Hongaarse GP staan ook nog op de kalender voor Duitsland – extra Nederlandse fans naar de Hockenheimring zal trekken.

Na een jaar afwezigheid, doordat de Nürburgring het evenement niet meer kan bekostigen, keert de Grand Prix van Duitsland dit jaar terug op de kalender. Ondanks alle successen van Michael Schumacher, Sebastian Vettel en Mercedes, inclusief de goede positie van Nico Rosberg in het huidige kampioenschap, lopen de Duitsers niet massaal warm voor de Formule 1. En dus is een toestroom van Nederlanders meer dan welkom. Hockenheim kan elke cent gebruiken om dit jaar quitte te spelen. Tot nu toe zijn er 46.000 kaarten verkocht. Er zouden er 60.000 nodig zijn om de kosten te dekken.