Net als in Silverstone en Hockenheim neemt Dani Clos tijdens de eerste vrije training in Budapest de plaats in van Narain Karthikeyan bij HRT.

“Ik ben erg blij dat ik opnieuw de kans krijg om in de auto te rijden”, zegt Clos. “Het wordt mijn vierde sessie en totaal en de derde op rij. Hopelijk draagt dat bij aan een goed ritme en een positief resultaat. Ik ben niet gewend om aan de zijlijn te staan, dus ik geniet van alle kansen die ik krijg en wil zo veel mogelijk leren.”

Door het optreden van Clos heeft Karthikeyan een sessie minder om zich voor te bereiden op de Hongaarse Grand Prix. “Ik heb hier pas één keer gereden”, vertelt de Indiër. “Dat was zeven jaar geleden, dus ik zal hard moeten werken om weer aan de baan te wennen. Het staat me bij als een technisch en uitdagend circuit.”

Teamgenoot Pedro de la Rosa noemt de Hungaroring een ‘permanent Monaco’. In 2006 behaalde hij de enige podiumplaats uit zijn carrière op dit circuit. Hoewel hij dat resultaat bij HRT niet zal herhalen, heeft hij toch goede hoop voor komend raceweekend.

“Het circuit is vergelijkbaar met Monaco en daar deden we het redelijk goed”, stelt De la Rosa. “Er zijn wel langzame bochten en daar kan onze auto goed uit de voeten. De baan wordt altijd sneller naarmate het weekend vordert, dus daar moeten we goed op inspelen. In Duitsland ging het goed en in Hongarije zouden we het nog beter moeten kunnen doen.”