Sta je bij een gezellige barbecue van Mercedes keurig in de rij op je eten te wachten, komt Michael Schumacher ineens achter je staan…

En dan geef je de zevenvoudig wereldkampioen dus beleefd een handje, en vraag je je af waar je dan zoal over moet keuvelen terwijl je op je eten wacht.

Maar nog voordat je vervolgens door hebt kunnen schuifelen en Schumi de kartoffeln of de salad bar hebt kunnen aanraden, wordt hij plots opzij getrokken door een Mercedes-hostess, die hem keurig een bordje met twee stukken gerookte runderrollade komt brengen.

“Ze hebben me gezegd dat ik je dit moest komen brengen”, zegt de hostess, waarna Schumacher uit de rij verdwijnt en naast Norbert Haug gaat zitten, daarbij het plaatsje van Paul di Resta – die wel zelf in de rij moet staan – innemend.

Diezelfde Di Resta staat overigens met zijn bordje en bestek in de hand te mokken, want hoewel hij weliswaar voor een tweede keer haalt, loopt teamgenoot Nico Hülkenberg al met een zeer appetijtelijk dessert van cheesecake en schwarzwalderkirch-ijs rond.

The Hulk was er namelijk als eerste bij en stond dus op poleposition voor het barbecue-buffet. Van een slim plannetje om als eerste binnen te komen, snel de sociale verplichtingen af te wikkelen en daarna ook vlug weer als eerste te vertrekken, is bij Hülkenberg echter geen sprake.

In tegenstelling tot zijn voornaamgenoot Nico Rosberg lijkt Hülkenberg namelijk geen haast te hebben: hij staat gezellig te babbelen met eenieder die langsloopt. Rosberg hangt daarentegen verveeld onderuit en toont zelfs amper interesse voor Haug en diens andere gesprekspartner Lewis Hamilton, die inmiddels ook is aangeschoven.