Ron Dennis zegt dat Fernando Alonso hem herinnert aan drie grote coureurs die in het verleden bij McLaren wereldkampioen zijn geworden. De teambaas doelt op Ayrton Senna, Alain Prost en Niki Lauda.Dennis bedoelt in het bijzonder de technische kennis van de Spanjaard en de manier waarop hij op details ingaat bij de ontwikkeling van de MP4-22. Wat dat betreft heeft Alonso de verwachtingen van zijn nieuwe werkgever overtroffen.

Ook kunnen de uitspraken van Dennis worden opgevat als een vorm van kritiek op recentere McLaren-coureurs als Kimi Raikkonen, Juan Pablo Montoya en zelfs tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen.

,,Fernando heeft zijn draai inmiddels gevonden”, vertelt Dennis FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper. ,,Hij geniet van zijn werk, net als Lewis Hamilton, en momenteel is de sfeer binnen het team gewoon erg goed.”

,,Het moge duidelijk zijn dat Formule 1-coureurs een aardig potje kunnen sturen, maar pas als je met iemand samenwerkt is het echt mogelijk om over zijn kennis te oordelen. Kennis waarmee hij een auto kan verbeteren, of bijvoorbeeld de manier waarop er met de monteurs en ontwerpers wordt gesproken. Fernando doet dat dusdanig dat het ons naar voren helpt.”

,,Op Fernando staat geen maat”, durft Dennis de Spaanse coureur erg hoog in te schatten. ,,Ik moest onmiddellijk terugdenken aan de manier waarop Senna, Lauda en Prost werkten. Hij weet precies wat hij wil. En hij weet het ook nog eens zo uit te leggen aan de teamleden dat zij hem kunnen geven wat hij nodig heeft.”