Fernando Alonso heeft al gesproken over de mogelijkheid om na slechts één seizoen McLaren volgend jaar terug te keren bij Renault. Dit meldt onze Engelse medewerker Adam Cooper.Een bron dichtbij Renault vertelde: ,,Het is niet alleen een gerucht, ze (het Alonso-kamp, red.) zijn wanhopig om terug te komen.”

Dezelfde bron voegde daar ironisch genoeg aan toe dat het pitstopfiasco tijdens de kwalificatie op de Hungaroring Alonso dan wel weer een nieuwe reden had gegeven om bij McLaren te blijven. Dit omdat Lewis Hamilton zich er niet populairder op heeft gemaakt in Woking.

Renault heeft nog geen coureurs bevestigd voor volgend seizoen, al wordt aangenomen dat Heikki Kovalainen voldoende heeft laten zien om zijn stoeltje te behouden. Flavio Briatore zei in Hongarije dat een beslissing over Giancarlo Fisichella rond Monza wordt genomen, maar de kans op contractverlenging voor de Italiaan is niet erg groot.

Zondag maakte Ron Dennis op zijn beurt duidelijk dat hij zich ervan bewust is dat één van zijn coureurs er misschien wel voor kiest om het team te verlaten. ,,Het is onvermijdelijk dat dit wordt gesuggereerd en dat hierover intern wordt gesproken bij andere teams.”

,,Onze twee coureurs hebben meerjarige contracten. Wij zullen dat respecteren en hopen dat de coureurs hetzelfde doen. Dat is nu eenmaal wat je afspreekt als je een contract tekent en dat is ook onze opstelling.”

Opvallend genoeg vertelde Dennis, toen de uitdaging van het jongleren met twee topcoureurs ter sprake kwam, dat 'iedereen' de keuze heeft om het team te verlaten als iemand vindt dat hij niet bij McLaren past.

,,Dit is een uitdaging in meest extreme vorm, qua stress en emoties. Ik weet dat ik er niet alleen voorsta, maar hoe dan ook zullen we blijven functioneren als een team met bepaalde waarden.”

,,Als iemand daar geen deel van uit wenst te maken, ongeacht hun positie binnen organisatie, dan kunnen zij uiteindelijk zelf kiezen. Maar wij zullen niet van onze waarden afwijken.”

AC/KVN