Binnen enkele dagen moet een mondeling akkoord tussen Bernie Ecclestone en de lokale overheid worden bekrachtigd waardoor de Grand Prix van Australië zeker tot 2015 op de Formule 1-kalender blijft. Ecclestones plan om er een nachtrace van te maken gaat niet door: er is een compromis gesloten.Er is tijden onderhandeld tussen Ecclestone en de lokale autoriteiten, maar nu lijkt er dan toch een compromis uit de bus te rollen. Dit meldt de Australische krant Herald Sun, die zich beroept op bronnen binnen de overheid. De handtekeningen worden snel gezet waarna een aankondiging volgt.

Ecclestone had gedreigd elders te gaan racen als de Grand Prix niet 's nachts zou worden verreden, maar de organisatie – die de laatste jaren toch al kampt met oplopende verliezen – wilde daar niet de benodigde investeringen voor doen. Er wordt bericht dat de race voortaan om 17:00 uur plaatselijke tijd van start zou gaan. Dat betekent een start om 08:00 uur in de Europese ochtend.

Mocht het nieuws binnenkort inderdaad bevestigd worden, dan zullen coureurs en fans ongetwijfeld opgelucht adem halen. De race is al sinds de eerste editie in 1996 ongelooflijk populair en half maart lieten de coureurs stuk voor stuk weten liever niet weg te willen uit Melbourne. Ook onder de toeschouwers kan de Grand Prix rekenen op veel sympathie. Niet in de laatste plaats omdat er in Albert Park veel spectaculaire races zijn verreden.

Of dit ook betekent dat Melbourne de seizoensouverture behoudt is niet bekend.

KVN