Het is alweer 24 jaar geleden dat een coureur uit Nieuw-Zeeland op de Formule 1-grid stond. Na Mike Thackwell, want hij was de laatste, hoopt Jonny Reid de volgende ‘Kiwi’ in de Formule 1 te worden.Reid zegt in onderhandeling te zijn over een contract als testrijder. Bij welk team wil de A1 Grand Prix-coureur niet verklappen, maar in het interview met de New Zealand Herald zegt Reid optimistisch te zijn over zijn kansen om de volgende Nieuw-Zeelandse Formule 1-coureur te worden.

,,Ik ben heel dicht bij een Formule 1-contract”, zegt Reid. ,,Het gaat dan om een testcontract, net zoals Nico Hülkenberg dat gedaan heeft.” Hülkenberg tekende onlangs een contract als testrijder bij Williams.

Reid wil Hülkenberg opvolgen als kampioen in de A1GP, maar denkt beide klassen te kunnen combineren. ,,Ik zou naast het testen voor een Formule 1-team ook in de A1GP kunnen blijven, want beide kalenders overlappen elkaar bijna niet.”

Er is Reid, die Formule 4000, Formule 3000 en F3 reed, veel aan gelegen in contact te blijven met A1GP. ,,De klasse groeit zo enorm snel, wie weet waar het eindigt? Ik weet niet zeker of ik A1GP wel compleet wil opofferen, maar gelukkig is dat ook niet nodig. Als het lukt in de F1 zal het druk worden, maar hoe meer ik kan racen, hoe beter.”

Jonny Reid staat met Nieuw-Zeeland momenteel op de derde plaats in de A1GP.

MB