Nog voor het seizoen half maart in Australië van start gaat, wordt door de betrokken partijen bevestigd dat Mercedes een meerderheidsbelang in McLaren neemt. De onderhandelingen zijn zo goed als afgerond.Dit nieuws meldt het doorgaans goed geïnformeerde Auto Motor und Sport op basis van bronnen rond de renstal. Over de grootte van het belang dat de Duitse fabrikant neemt en de prijs die hiermee is gemoeid zouden beide partijen het al eens zijn.

Het nieuws is alleen nog niet bevestigd omdat Mercedes het bericht niet tijdens de presentatie, toevallig genoeg in het Mercedes-museum in Stuttgart, van McLarens MP4-23 wereldkundig wilde maken. Dit omdat het dan te veel op een vijandige overname zou lijken. Daarom is geopteerd voor een tijdstip tussen nu en de start van het nieuwe seizoen.

Dit alles is een gevolg van allerlei perikelen waar McLaren afgelopen seizoen naast de baan mee te maken kreeg. Met als belangrijkste voorbeeld de spionagezaak. Mercedes zou niet blij zijn met de manier waarop het team hierop heeft ingespeeld en wil daarom meer invloed kunnen uitoefenen. Ook de beroepszaak tegen de uitslag van de Braziliaanse Grand Prix zou bij Mercedes in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

McLaren laat in een reactie weten niet te willen reageren, terwijl teambaas Ron Dennis in gesprek met hetzelfde Auto Motor und Sport aangeeft dat dit soort gesprekken iedere winter worden gevoerd en dat er tot op heden nog niets is veranderd. Recent ontkende ook Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug dat een overname aanstaande is.

Dennis heeft nu nog vijftien procent van de aandelen in bezit, net als Mansour Ojjeh. De Bahreinse Mumtalakat Holding Company bezit dertig procent, de overige veertig procent is reeds in handen van Mercedes.

McLaren en (motor)partner Mercedes werken al sinds 1995 samen.

KVN