De toedracht van het ongeluk van Timo Glock tijdens de Grand Prix van Duitsland is opgehelderd. Een oud onderdeel bleek de boosdoener.Toyota verklaarde vanmorgen in een persbericht dat het na grondig onderzoek heeft achterhaald hoe het ongeluk van Glock heeft kunnen gebeuren. De Duitser kwam hardhandig in aanraking met de pitmuur nadat bij het opkomen van het rechte stuk zijn rechterachterwiel uit het lood schoot.

Glock moest in de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis blijven, maar werd de volgende dag fit verklaard. ,,Naar nu blijkt is een draagarm in de rechter achterwielophanging afgebroken”, schrijft Toyota.

,,Onderzoek heeft uitgewezen dat schade die twee weken eerder in de Grand Prix van Engeland is opgelopen, de oorzaak was van deze materiaalpech. In die race had Timo een aantal incidenten.”

,,Zoals gebruikelijk is, heeft Toyota een aantal van de onderdelen die in Engeland gebruikt zijn, meegenomen naar Duitsland om ze daar opnieuw te gebruiken. Hoewel alle onderdelen grondig getest en onderzocht zijn, is daarbij niet gebleken dat deze draagarm een mankement vertoonde waardoor Timo in Hockenheim een ongeluk had.”

,,Als gevolg van dit incident zal Toyota zijn inspectieprocedure herzien. Wij zijn er van overtuigd dat dit niet opnieuw zal gebeuren.”

MB