Er staan nog zes races op de kalender van het huidige Formule 1-seizoen, maar voor Renault zit het jaar erop. Dat zegt technisch-directeur Bob Bell. Het werk op de fabriek richt zich inmiddels volledig op 2008.Uiteraard blijft de wereldkampioen haar best doen in gevecht met BMW Sauber om de derde plaats bij de constructeurs, maar op de fabriek wordt nu vooral naar de langere termijn gekeken.

,,Er zijn wat updates in Turkije en in Monza hebben we de nodige aanpassingen omdat daar heel weinig aerodynamica nodig is, maar in feite is dat het wel”, meldt Bell via de persafdeling van Renault.

,,Maar op de fabriek is het moment aangebroken om de focus te verleggen naar 2008. We hebben altijd gezegd dat de problemen van dit seizoen onze voorbereiding op volgend jaar niet in de war mochten schoppen en dat blijft het geval.”

Uiteraard is er op dit moment vooral positief nieuws te melden met het oog op volgend seizoen. De oorzaak van de problemen waar het team dit seizoen mee kampt is achterhaald en nu is de tijd aangebroken om met oplossingen te komen.

Oplossingen die dit seizoen zijn uitgebleven, want er wordt al enige tijd gezegd dat er een doorbraak is bereikt. ,,Qua bronnen voor ontwerp en ontwikkeling richten we ons compleet op 2008. We zijn vroeg begonnen met het werk aan de nieuwe auto, onze aanpak is behoorlijk anders dan in voorgaande jaren”, heldert Bell op.

,,Bovenal was het zaak om er zeker van te zijn dat onze middelen goed werkten. Zodra dat het geval was, zijn we steeds meer energie gaan stoppen in het ontwerp van de nieuwe auto. Het project ligt op schema en we hebben enkele interessante aanknopingspunten gevonden.”

KVN