Na een teleurstellende kwalificatie heeft Team Nederland zich tijdens de races gerevancheerd. Met een achtste plaats in de sprintrace en een vierde in de hoofdrace kan Jeroen Bleekemolen redelijk tevreden zijn.A1 Grand Prix maakte in Mexico meteen zijn reputatie waar. Nog voor de sprintrace goed en wel start was gegaan, was er al sprake van een flinke crash.

Groot-Brittannië raakte Amerika, terwijl Pakistan vol op de achterkant van Duitsland in reed, voor wie het einde oefening was. De herstart verliep verrassend genoeg zonder brokken. Bleekemolen wist meteen een paar plaatsen te pakken en reed al snel op een achtste plaats. Meer zat er ook niet in.

Ook bij de start van de hoofdrace waren er problemen. Ditmaal omdat er niet gestart kon worden door een falende computer van het startsysteem. Toen de race met vertraging van start ging, had Bleekemolen vanaf plaats dertien opnieuw een goede start, waarbij hij een aantal plaatsen winst boekte.

Team Nederland lag negende toen Nieuw-Zeeland spinde en de safetycar de baan opkwam. Na wederom een goede pitstop, pakte Nederland nog eens twee plaatsen. Doordat Zwitserland, dat tweede lag, bestraft werd met een drivethrough-penalty schoof Bleekemolen op naar de vierde plaats.

Adam Caroll pakte voor Ierland de eerste A1GP-overwinning. Jonny Reid (Nieuw-Zeeland) won de sprintrace.

Bleekemolen: ,,We hebben in ieder geval van twee slechte posities een redelijk en een goed resultaat kunnen maken. We hebben daarmee veel goed gemaakt. De auto ging ook een stuk beter. We waren niet de snelste op de baan, maar waar we reden hoorden we thuis.”

,,Bij de start van de sprintrace was het één grote bende. Auto’s reden tegen elkaar aan omdat Zaug (Zuid-Afrika, red.) in één keer afremde. Overal om me heen, achter me, voor me, iedereen reed tegen elkaar aan. De hoofdrace verliep vrij rustig. Ik heb een paar mensen in kunnen halen en dat was het.”

Team Nederland is opgeklommen naar een zesde plaats. Zwitserland voert nog steeds de ranglijst aan.

LV