De organisatie van de A1GP heeft moeten besluiten de laatste wedstrijd van het seizoen in Maxico af te gelasten. Ze achten het niet verantwoordelijk om met het oog op de varkensgriep de race op 24 mei doorgang te laten vinden.Hoewel A1GP het nieuws nog niet officieel naar buiten heeft gebracht, heeft Jan Lammers Formule1.nl op de hoogte gesteld van deze beslissing. Want wat een heugelijke dag had moeten worden voor Team Nederland is omgeslagen in teleurstelling.

Omdat de vaste rijders Jeroen Bleekemolen en Robert Doornbos op 24 mei andere verplichtingen hebben, moest Jan Lammers op zoek naar een vervanger. Vandaag hadden ze bekend willen maken wie de Nederlandse eer mocht gaan verdedigen. Maar dat feestje liep in de soep.

Lammers vertelt: “We wilden Dennis Retera laten rijden. Hij is onze rookie-rijder en heeft ons dit seizoen fantastisch geholpen. Dat wilden we belonen door hem in Mexico te laten rijden. Het zou een mooie kans geweest zijn voor hem om ervaring op te doen, maar helaas mag het niet zo zijn.”

“Heel erg jammer. Maar als er zich nog een keer zo’n kans voordoet, zullen we zeker aan hem denken. De A1GP-organisatie had natuurlijk graag de race door laten gaan, maar aflasten is waarschijnlijk de enige juiste beslissing.”

LV