De Nieuw-Zeelander Jonny Reid heeft in Sentul (Indonesië) de pole-position voor de sprintrace veroverd. De Kiwi was, gemeten over de twee snelste runs, 34 duizendsten sneller dan Robbie Kerr (Groot-Brittannië).
Lang zag het er naar uit dat de Duitser Nico Hülkenberg van pole zou mogen starten, maar het foutje dat hij in zijn laatste run maakte kwam hem duur te staan. Reid en Kerr gingen wel sneller en verwezen de Duitser terug naar de derde plek.

Salvador Duran (Mexico) start als vierde, gevolgd door Phil Giebler (Amerika), Ryan Briscoe (Australië) en de tegenvallende Nicolas Lapierre (Frankrijk). Nieuwkomer Alan van der Merwe (Zuid-Afrika), die zich opmaakt voor zijn eerste race-optreden in meer dan twee jaar tijd, kwalificeerde zich als achtste.

Jeroen Bleekemolen kon geen potten breken in Indonesië. Hij reed de tiende tijd. Knapper was wat dat betreft de prestatie van Ho-Pin Tung, die dit weekend zijn debuut maakt voor Team China. Hij was in totaal slechts twee tienden langzamer dan Nederland en start zondag als twaalfde.

KVN