Adrian Zaugg en Robert Wickens hebben pole-positie getraind voor de A1 Grand Prix-races in Mexico City. Zaugg mag vooraan starten in de sprintrace, Wickens in de hoofdrace. Team Nederland eindigde net buiten de toptien. Zaugg zette zijn rondetijd van 1:20.315 neer in de tweede kwalificatie voor de sprintrace. Tweede werd Jonny Reid. De Nieuw-Zeelander eindigde in de eerste sessie nog vooraan, maar kon zich niet verbeteren in de tweede kwalificatie.

Hij moest iets minder dan een tiende van een seconde toegeven op Zaugg. Jonathan Summerton reed de derde tijd, voor de man die bovenaan staat in het kampioenschap Neel Jani. Vijfde werd de Britse rijder Oliver Jarvis.

Onze eigen Jeroen Bleekemolen stond in de eerste kwalificatie nog zesde, maar kon zich net als Reid niet verbeteren in de tweede sessie en zakte daardoor terug. De Nederlander werd uiteindelijk elfde.

Wickens zorgde voor de nodige opschudding met zijn pole voor de hoofdrace. De Canadees zette zijn snelste rondetijd namelijk op de klokken terwijl er met gele vlaggen werd gezwaaid. De reden: David Garza (Mexico) parkeerde zijn auto in de aanloop naar de bocht Peraltada in de muur.

Hoewel Wickens naderhand veel kritiek kreeg, heeft de wedstrijdleiding geen stappen ondernomen tegen hem. Ook werden er geen straffen uitgedeeld aan een aantal andere coureurs, die eveneens tijdens de gele-vlagsituatie hun snelste tijd reden.

Jani eindigde op de tweede positie, voor Michael Ammermuller (Duitsand) en Jarvis. Bleekemolen kwam niet verder dan de dertiende plek.

PPB