Christijan Albers reist dit weekend af naar Monza. Het is de eerste keer dat de Nederlander zich in de paddock laat zien na zijn ontslag in Silverstone. ,,Gewoon even gezellig bijkletsen”, licht Albers zijn bezoek toe.Het zal een vreemd gevoel zijn voor Albers als hij zaterdag de Formule 1-paddock betreedt. De Nederlander heeft de laatste drie races van de zijlijn moeten toekijken nadat Spyker hem na de race in Engeland, wegens een financieel geschil, ontsloeg.

,,Ik ga naar Monza om weer eens bij te kletsen met mijn oude collega’s van Spyker. Daarnaast zal ik bij een aantal sponsors te gast zijn.” Albers doet veel om zijn sponsors tevreden te houden, vandaar ook dat hij naar Italië reist om ze daar te vergezellen. Maar gezelligheid is natuurlijk niet de enige reden waarom Albers dit weekend in Monza zijn opwachting maakt.

De toekomst van de Nederlander ligt nog steeds open. Een stoeltje vinden wordt niet eenvoudig, dat beseft hij dondersgoed. ,,Je moet in ons vak heel realistisch zijn: welke keuzes heb je? De stoeltjes liggen niet voor het oprapen. En dan moet je afvragen wat wil je? Wil je racen? Wil je testcoureur worden? Of naar een andere klasse als je competitief wilt zijn?”

Vragen genoeg dus. Albers hoopt in Monza wat antwoorden te vinden.

LV