Christijan Albers start de Grand Prix van Bahrein vanaf de 22ste startplaats. De Spyker-coureur verremde zich in zijn tweede run en slaagde er daardoor niet in zijn tijd te verbeteren.In de vierde bocht van het circuit van Sakhir ging Albers in zijn tweede run wijd. Weg rondetijd, weg kansen om de laatste startrij te ontvluchten. ,,Het was alles of niets”, verzucht Albers na de kwalificatie in gesprek met FORMULE 1 RaceReport.

,,In de kwalificatie moet je wel op de limiet rijden, anders wordt het zeker niks. Ik verremde me en schoot van de baan.” De tijd die Albers in zijn eerste run neerzette (1:35.533) bleek de langzaamste van de middag. ,,Gezien de rondetijd die ik in de vrije training reed, denk ik wel dat ik voor Sutil had kunnen staan.”

’s Ochtends reed Albers een beste ronde van 1:35.395.

Teamgenoot Adrian Sutil kwalificeerde zich op de twintigste plaats. Het Spyker-duo wordt gescheiden door de Red Bull van David Coulthard, die een probleem met zijn versnellingsbak had.

,,Ik hoop de race morgen uit te rijden en mijn teamgenoot voor te blijven”, vertelt Albers, die daaraan toevoegde dat hij nog niet helemaal tevreden is over de afstelling van zijn Spyker F8-VII.

MB