Marussia heeft Alexander Rossi benoemd tot reservecoureur. De Amerikaan vervulde tot voor kort diezelfde functie bij Caterham, maar liet zijn contract daar ontbinden.

Rossi combineerde de afgelopen twee jaar zijn rol als derde rijder bij Caterham met een zitje in de GP2. Ondanks de komst van de nieuwe eigenaren van het F1-team zag Rossi zijn toekomst daar somber in en dus besloot hij afscheid te nemen en zijn heil elders te zoeken. Bij Marussia, een deur verderop, heeft hij nu onderdak gevonden. 

“Een goede stap in mijn carrière”, meent Rossi. “Sinds mijn eerste gesprekken met het management heb ik een prettig gevoel bij dit team. Het gaat duidelijk de goede kant op bij Marussia en het doet me deugd dat ik daar nu een bijdrage aan kan leveren. De timing is perfect. Ik kan nu nog net voor de zomerpauze kennismaken met het hele team.”

Rossi heeft van Marussia de toezegging gekregen dat hij ook enkele vrijdagtrainingen zal mogen rijden. “Hij wordt een volwaardig lid van ons team”, zegt teambaas John Booth. “In de GP2 heeft hij zijn talent bewezen en ook de vrije trainingen die hij de afgelopen seizoenen heeft gereden hebben een positieve indruk achtergelaten. Amerika is een interessante markt, dus het is voor ons ook belangrijk om een link te leggen met de fans daar.”