Hij startte slechts als achttiende maar toch was Alguersuari op Monza een van de smaakmakers. Waarom? Door als zevende te finishen.

Het is zijn beste resultaat in de Formule 1 en dus was de Spanjaard te spreken over zijn race. “Ik ben hier heel blij mee”, vertelde de coureur van Scuderia Toro Rosso. “Misschien moet ik de volgende race nog verder naar achteren starten want als ik slecht kwalificeer scoor ik altijd punten!”

“Ik ben ook blij voor het team dat beide auto’s in de punten zijn geëindigd. De goede prestaties van de wagen verbaasde mij nogal omdat ik niet had verwacht sneller te zijn dan Force India en Sauber. Dit goede resultaat is extra speciaal omdat het is behaald in onze thuisrace. We moeten op dezelfde voet door blijven gaan en ons beter kwalificeren. Op die manier eindigen we vaker in de punten.”

Teamgenoot Sébastien Buemi eindigde als tiende. “Maar ik ben teleurgesteld hoe de race voor mij verliep”, meende de Zwitser na afloop. “Ik startte heel goed maar werd de dupe van de schuiver van die HRT.”

Nadat Vitantonio Liuzzi in de flank van Vitaly Petrovs Renault tot stilstand kwam reed Buemi om de gedupeerden heen. Hij ging echter niet ruim genoeg om de Mercedes van Nico Rosberg heen en dat beschadigde zijn auto.

“Er was absoluut iets kapot aan de wagen. Ik kon het maximale er in ieder geval niet meer uithalen. Misschien had ik anders wel achtste of negende kunnen eindigen. Tiende is teleurstellend omdat ik in de slotfase een plek verloor aan Senna toen hij op de zachte band reed en ik op de harde. In Singapore wil ik het beter doen.”