Jaime Alguersuari maakt volgens Autosport goede kans om volgend jaar weer als coureur op de grid te staan. De Spanjaard zou een optie zijn voor de teams van Williams, Sauber en Force India.

Volgens Autosport heeft de voormalige Toro Rosso-coureur goede kaarten in handen omdat hij erin is geslaagd ‘een sterk financieel pakket’ samen te stellen, wat hem aantrekkelijk maakt voor een aantal teams uit de middenmoot.

De renstallen van Williams, Sauber en Force India zouden daarom gesprekspartners zijn van de 22-jarige Spanjaard, die na het kwijtraken van zijn racestoeltje aan de slag is gegaan als commentator voor BBC Radio 5 en als testrijder van bandenfabrikant Pirelli.

Bij Williams zou Alguersuari in beeld zijn als mogelijke opvolger van Bruno Senna. De Braziliaan heeft namelijk maar een contract voor één jaar. Dat laatste geldt officieel ook voor zijn teamgenoot Pastor Maldonado, maar aangezien zijn sponsor PDVSA een doorlopend contract heeft voor meerdere seizoenen, wordt verondersteld dat Maldonado ook na 2012 nog bij Williams zit.

Concurrentie voor het Williams zitje is er voor Alguersuari uiteraard in de vorm van Senna, maar ook de huidige Williams-testrijder Valtteri Bottas zou een serieuze kans maken op dit plekje.

Bij het team van Sauber hebben Sergio Pérez en Kamui Kobayashi aflopende contracten. Pérez zou echter in beeld zijn als vervanger van Felipe Massa bij Ferrari, maar mocht die transfer niet tot stand komen, dan kan hij – ook vanwege de steun van Telmex – bij Sauber blijven. De positie van Kobayashi staat daarentegen onder druk, zo berichten Blick en Autosport, omdat hij te wisselvallig presteert.

Ook in dit geval is Alguersuari echter niet de enige kandidaat, want ook Adrian Sutil, Nico Hülkenberg en Heikki Kovalainen worden met een plekje bij Sauber in verband gebracht.

Het laatste team waarmee Alguersuari in verband wordt gebracht is Force India. De huidige rijders Paul di Resta en Nico Hülkenberg hebben overeenkomsten die ook na dit seizoen nog doorlopen, maar teambaas Vijay Mallya is bereid mee te werken als een groter team interesse heeft in de diensten van één van zijn coureurs. Testrijder Jules Bianchi mag echter ook nog altijd op promotie hopen, zo verklaarde Mallya onlangs.