Na twee raceweekends waarin beide Saubers telkens door Q1 wisten te komen, was één van de twee vandaag al vroeg klaar. Felipe Nasr bleef in Q1 steken. Marcus Ericsson redde het wel tot in Q2.

Nummer zestien Nasr liep Q2 op minder dan twee honderdsten mis, terwijl Ericsson twee tienden aan de goede kant zat. Dat het hem niet lukte het voorbeeld van zijn teamgenoot te volgen, wijt Nasr aan de banden: “Ik kreeg ze nooit lekker op temperatuur en écht goed aan de praat.”

Nasr noemt zijn uitschakeling in Q1 ‘een beetje teleurstellend’, zeker omdat de balans van zijn Sauber prima was volgens de Braziliaan. Ericsson vertelt dat er aan zijn kant van de garage ‘van sessie op sessie vooruitgang werd geboekt’ met de auto: “En dat is heel belangrijk gebleken. De auto gaf me een goed gevoel in Q1.”

Nadat hij als twaalfde doorging in Q1, eindigde Ericsson de kwalificatie in Q2, als vijftiende. “Dit is een weekend waarvan we vooraf al wisten dat het moeilijk voor ons zou worden. Q2 halen was dus al een flinke opgave, maar het is toch gelukt. Het is jammer dat we hier niet meer competitief zijn, maar er is nog ruimte voor verbetering en in de race van zondag kan bovendien van alles gebeuren”, besluit de Zweed op een positieve noot.