Het is alles of niets voor Kimi Räikkönen. Als hij geen kampioen wordt, maakt het hem niet uit op welke plaats hij eindigt in het kampioenschap.

“Of ik nu als tweede of tiende eindig, maakt voor mij geen verschil”, stelt Räikkönen. “Als je niet wint, doet het er allemaal niet toe.” Om daar grappend aan te voegen: “Ik word liever geen tweede of derde, want dan moet je opdraven op het prijzengala van de FIA.”

De Lotus-coureur staat momenteel derde in de WK-stand, op 37 punten achterstand van Fernando Alonso. De Fin stond al zesmaal op het podium, maar heeft dit jaar nog geen race gewonnen.

“Vooraf had ik getekend voor een derde plaats”, zegt hij. “Maar zodra je een beetje goed presteert, hoop je op meer en wil je hoger eindigen. We blijven het proberen en hopelijk kunnen we ons nog verbeteren.”

Lotus introduceert in Zuid-Korea een aantal updates, waaronder een uitlaatsysteem met zogenaamd ‘Coanda-effect’. Volgens Räikkönen valt pas na de trainingen in te schatten wat dat oplevert.

“We zijn optimistisch, maar dat moeten we wel zijn”, aldus de Fin. “Anders zou je ook geen nieuwe onderdelen meenemen. We kennen de cijfers uit de windtunnel, maar pas als we het in de praktijk hebben getest, kunnen we conclusies trekken.”