Beide vrijdagtrainingen in Spa werden afgesloten met de twee Mercedessen bovenaan, waarbij het stuivertje wisselen was tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

Rosberg was in VT1 de snelste man op de baan en na de lunch was het Hamilton die de tweede training als eerste afsloot. Het verschil waarmee Hamilton dat deed – na in de ochtendsessie binnen een tiende van Rosberg geëindigd te zijn – was indrukwekkend: de Brit was in de middagtraining zes tienden sneller dan zijn Duitse teamgenoot.

In hun terugblik op de eerste dag van het Grand Prix-weekend in België staan de twee daar echter niet bij stil. Hamilton kijkt namelijk niet naar het verschil met Rosberg, maar naar dat met de rest. “Onze auto voelt hier goed aan, maar voor morgen moeten we denk ik rekening houden met Ferrari en voor zondag met Red Bull”, waarschuwt hij.

“Hoewel ik me er niet heel erg in heb verdiept, lijkt Ferrari namelijk snel te zijn over één ronde en doet Red Bull het goed qua lange runs”, aldus de coureur wiens teammakker Rosberg het wat algemener houdt: “Dit was geen eenvoudige dag, want we rijden hier met veel minder downforce en daardoor glijdt de auto veel meer heen-en-weer, maar alles is goed gegaan en daar ben ik tevreden over.”

Net als Hamilton waarschuwt ook Rosberg echter voor hoe sterk Red Bull in race-trim is: “Ze waren verbluffend snel”, zegt hij zelfs, al maakt hij zich ook weer niet al te druk: “Zo te zien hebben wij nog wel de snelste auto en het was bovendien een bemoedigende dag.”