Er zat voor Fernando Alonso niks anders op dan toe te geven dat hij niet competitief genoeg was, nadat hij in Bahrein als vijfde was geëindigd. ,,Met onder- en overstuur tegelijkertijd schiet je niks op.”De tweevoudig wereldkampioen vocht bij de start met Kimi Raikkonen om de derde positie. Het zou zijn enige gevecht van de middag worden die hij in zijn voordeel wist te beslechten. Alonso kon in de openingsfase van de race geen afstand nemen van de Ferrari-coureur en verloor ten opzichte van de kop zo'n tien seconden in zijn eerste stint.

,,Het lukte me niet om goede rondetijden te rijden. Met andere woorden: ik was niet competitief genoeg”, vertelde de McLaren-coureur in gesprek met ITV. ,,Ik wilde op het podium eindigen, dat is altijd mijn doel. Alleen slaagde ik daar dit keer niet in.”

In de tweede stint viel Alonso zelfs terug tot achter Nick Heidfeld, die zijn BMW Sauber-bolide buitenom de McLaren voorbij stuurde. Daardoor eindigde hij de race als vijfde, wat hij weet aan een gebrek aan vertrouwen in zijn MP4-22.

,,Ik kon gewoon niet genoeg grip vinden, waardoor ik het vertrouwen miste om er eens goed voor te gaan zitten. Dat was sowieso al lastig, want ik kampte met onder- en overstuur op hetzelfde moment. Daar word je niet vrolijk van, zeker niet toen ik het niet kon oplossen.”

Ondanks zijn vijfde plek behield Alonso de leiding in het kampioenschap. Samen met Lewis Hamilton en Raikkonen staat hij op 22 gescoorde punten.

KVN