Na de kwalificatie gaat de aandacht vooral uit naar Felipe Massa en Lewis Hamilton, die de voorste rij bevolken. Fernando Alonso hoefde niet eens naar de persconferentie, maar hij denkt zeker nog niet kansloos te zijn.De Spanjaard mag dan wel bovenaan staan in de WK-stand, van pole-position is hij dit seizoen nog niet gestart. Dat doet hij morgen ook niet, want hij werd verslagen door teamgenoot Hamilton en stuurde zijn MP4-22 slechts naar de vierde startpositie.

,,De voorste startrij zat er niet in, dit was het beste dat we vandaag te bieden hadden. Maar er is nog niks verloren, ik denk dat we morgen best kunnen vechten voor een podiumfinish”, voorspelt de McLaren-coureur.

,,Er zijn hier genoeg bochten waarin het mogelijk is in te halen, zoals we in het verleden hebben gezien. Dan wordt het weer eens ouderwets racen met de concurrentie, waarvan de toeschouwers dan hopelijk kunnen genieten. Onze lange runs bieden voldoende perspectief. Ik heb er nog wel vertrouwen in.”

Wat dat betreft hoopt de McLaren-coureur op een herhaling van vorig jaar. Alonso begon, toen nog in dienst van Renault, de race als vierde om anderhalf uur later als eerste te worden afgevlagd. Daar komt nog bij dat de McLaren-bolides vorige week in Maleisië een prima start kenden.

Alleen twijfelt Alonso of hij de Ferrari's wederom terug kan verwijzen bij de start. ,,Dit keer staan zij aan de schone kant van het circuit, daardoor zijn wij wat in het nadeel. Ik ga mijn best doen, dan zie ik wel wat het me brengt.”

KVN