Ferrari’s Fernando Alonso denkt dat de Grand Prix van Bahrein een mix wordt van het brandstof sparen uit Australië en het managen van bandenslijtage uit Maleisië. “En het wordt een zware race voor ons.”

“De eerste twee Grands Prix van 2014 waren eigenlijk twee verschillende soorten race”, stelt Alonso in zijn vooruitblik. “De eerste race stond in het teken van het sparen van brandstof, terwijl de tweede door de hoge temperaturen in Maleisië draaide om het managen van de bandenslijtage.”

“Ik denk dat het in Bahrein om een combinatie van deze twee factoren zal draaien, aangezien we er meer op het benzinegebruik moeten letten dan in Maleisië, maar de hitte vergelijkbaar zal zijn en dat het zwaar zal maken voor de banden”, zegt Alonso.

Ook over het algemeen kan Ferrari een zware race verwachten, voorspelt de Spanjaard: “Een aantal van onze rivalen zijn erg sterk, dus we zullen een tandje erbij moeten zetten om onze achterstand zo snel mogelijk te verkleinen”, weet hij.

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen denkt in tegenstelling tot Alonso juist dat het, vergeleken met Maleisië, qua bandenslijtage wel eens kan meevallen, terwijl hij wat betreft het managen van het brandstofgebruik eigenlijk niet weet wat hij moet verwachten.

Wat Räikkönen wel verwacht, is dat hij persoonlijk in Bahrein beter voor de dag zal komen dan tijdens de eerste twee races van 2014. “Doordat ik in Maleisië in de eerste ronde een lekke band opliep en al direct een enorme achterstand had, was het niet te zien voor de buitenwacht, maar ik had het gevoel dat ik de auto aldaar een stuk beter begreep dan tijdens de eerste twee races.”

“Ik denk dan ook dat ik een stuk beter voorbereid ben op het komende raceweekend, wat zou moeten betekenen dat ik er snellere tijden kan rijden en verder vooraan kan meedoen”, denkt de coureur die in de eerste twee races als zevende en twaalfde eindigde.