Ferrari behaalde uitgerekend tijdens de afgelopen thuis-Grand Prix in Monza het slechtste resultaat in jaren. Komend weekend kan het de Scuderia dus alleen maar beter vergaan, zou je denken. Coureurs Fernando Alonso en Kimi Räikkönen gaan er in elk geval alles aan doen om dat te bewerkstelligen.

Alonso gaat er vol goede moet tegenaan, en is van plan directe concurrent Williams het vuur aan de schenen te leggen. “Hoe onze auto ook presteert, waar we ook staan ten opzichte van Williams, we blijven vechten tot de laatste ronde van de laatste race”, laat de tweevoudig wereldkampioen weten. “Spa en Monza waren moeilijk voor ons, we wisten dat Williams daar in het voordeel zou zijn en daar hebben ze goed gebruik van gemaakt. Nu komen we op banen die beter bij onze auto passen, en moeten ook wij daar het maximale uithalen.”

Wat betreft het brandstofverbruik, dat tijdens de lange, zware race door de Singaporese straten waarschijnlijk een grote rol van betekenis zal gaan spelen, maakt Alonso zich niet al te veel zorgen. “Het wordt krap, maar het is wel te doen. Het is een circuit waar je niet makkelijk in kunt halen, en dus ook makkelijker brandstof kunt sparen.”

Räikkönen ligt op zijn beurt niet wakker van het stikbenauwde klimaat in Singapore, nog zo’n bron van zorgen voorafgaand aan wat nu al de zwaarste race van het jaar genoemd wordt. “In het verleden heb ik er nooit last van gehad. Het voelt nu trouwens helemaal niet zo heet en vochtig als andere jaren, en de auto’s zijn ook nog eens langzamer.”

De beide Ferrari-coureurs spraken tevens hun mening uit over de voor dit weekend afgekondigde radio-beperkingen. Zoveel stelt het allemaal niet voor: “Ik denk niet dat het veel invloed zal hebben op de race. Bij Ferrari gebruiken we de radio toch al niet voor performance-gerelateerde zaken. We weten allemaal hoe we moeten rijden, dus onze rijstijl zal er niet door veranderen”, weet Alonso. “Als er problemen zijn, kan het de boel iets compliceren, maar dat hoort erbij”, is de nuchtere reactie van Räikkönen.

Focus verlegd naar 2015

Ferrari maakte ook bekend de focus voor een groot deel verlegd te hebben naar de ontwikkeling van de auto voor 2015. Dat wil ook weer niet zeggen dat de huidige F14T geen updates meer zal ontvangen, legt hoofdengineer Pat Fry uit: “We kunnen een hoop leren van het uitproberen van nieuwe onderdelen op de baan. Daarom zullen we de rest van het seizoen onderdelen voor 2015 en andere ontwikkelingen voor de huidige wagen uittesten. Zo worden we alvast wat wijzer voor volgend jaar.”